Dortový bílkový korpus

Ingredience
4 bílky 1 lžička citronové šťávy 6 lžic cukru moučka 1 vanilínový cukr 8 lžic bezlepkové směsi Jizerka 3 lžíce sojové mouky 1 prášek do pečiva 1 lžíce kys.smetany 1,5 dcl oleje
Postup
Elektrickým šlehačem vyšleháme bílky s přidáním citronové šťávy. Do hustého bílkového sněhu zašleháme cukr s vanilínovým cukrem. Při nižších otáčkách přimícháme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Do směsi přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany ( nemusí být, ale moučník je s ní kypřejší) a nakonec přimícháme olej. Pečeme v dortové formě cca 15-20 minut při teplotě 150-170 st.
Bez mléka
NE
Bez vajec
NE