Nemoci způsobené nesnášenlivostí lepku i samotná bezlepková dieta se často objevují jako téma v televizi a rozhlase. O celiakii, nesnášenlivosti lepku a dalších s lepkem spojených onemocnění se dočtete v novinách, časopisech, na internetu.
V této sekci vám přinášíme to nejzajímavější, co se v této oblasti objevilo.
Odkazy na knihy zabývající se bezlepkovou dietou, odborné články a studie naleznete v sekci život bez lepku, v sekci vaření pak máme bezlepkové kuchařky a knihy, které se zabývají přípravou bezlepkových pokrmů.
Proteinové nudle, které jsou navíc bezlepkové, byly vynalezeny ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským. Článek si můžete přečíst na
http://www.novinky.cz/domaci/220062-cesi-vynalezli-proteinove-nudle-mohou-pomoci-ke-zdravejsi-vyzive.html.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210411000101127-udalosti/obsah/135242-trh-bezlepkovych-potravin/
číst více ....Informace pro celiaky o výrobku firmy Racio byla dne 5. 11. 5010 ve Zprávách TV Prima.
Pořad můžete vidět na http://www.iprima.cz/videoarchiv
Žatecký pivovar vaří bezlepkové pivo. Více na http://usti.idnes.cz/zatec-vari-bezlepkove-pivo-prvni-v-cesku-ffs-/usti-zpravy.asp?c=A101007_1462286_usti-zpravy_alh
číst více ....Aby Vám nebylo líto, že musíte držet bezlepkovou dietu, tak si přečtěte tento článek: http://www.lidovky.cz/americke-celebrity-sili-po-bezlepkove-diete-ale-proc-f9j-/dobra-chut.asp?c=A100923_114611_ln-zdravi_glu
Rozdíl je v tom, že my jí budeme muset držet pořád, i když tato módní vlna přejde.
Bezlepkové nápady se jmenují stránky s bezlepkovými recepty, které jsou v příloze Ona Dnes ze dne 17. 5. 2010.
číst více ....Celiakii je věnován i článek na internetu, který si můžete přečíst na
http://doma.nova.cz/clanek/zdravi/zachvat-pro-jednom-kousnuti-do-rohliku-i-to-je-celiakie.html
číst více ....U příležitosti Mezinárodního dne celiakie byl této tématice věnován i pořad Dobré ráno na ČT 1 dne 17. 5. 2010. Můžete se na něj podívat na http://www.ceskatelevize.cz/program/10274470705-dobre-rano.html?video&index=114926#video.
číst více ....