Novinky

16
Čvc

Slim Pasta nízkokalorický výrobek a náhražka těstovin a rýže. Tato bio potravina je vyrobená spojením stopového množství ovesné vlákniny a mouky z rostliny konjak. Obsahuje až o neuvěřitelných 94% kalorií méně než běžné těstoviny či rýže, a je přirozeným zdrojem glukomannanu. Glukomanan je rostlinný polysacharid získávaný z hlíz rostliny Amorphophallus konjak. Jako vláknina pektinového typu má mimořádně příznivé účinky na trávení a celkový metabolizmus. Největší předností konjaku je, že vás opravdu zasytí. Přitom se jedná prakticky pouze o vlákninu, která jen projde organismem, pomůže vyčistit střeva a nemá téměř žádné kalorie.  Konjaková mouka je součástí mnoha běžných pokrmů v Číně, Japonsku i Koreji a je obecně považována za mimořádně zdravou složku potravy.

číst více ....
28
Čvn
Dotazník je určen rodičům dítěte s celiakií. O zveřejnění nás požádala studentka (Studium pedagogiky k výkonu činnosti pedagoga volného času, který vykonává komplexní přímou výchovnou činnost), která odpovědi použije v závěrečné práci Problematika stravování dítěte s celiakií na příměstském táboře. Jedná se o pár anonymních otázek, jejichž výsledky budou analyzovány jen v této práci. Sběr dat do konce července 2018.
číst více ....
27
Čvn

Připomínáme, že při žádosti o příspěvek na bezlepkovou dietu Všeobecné zdravotní pojišťovny za 1. pololetí budou akceptovány platební doklady vystavené v období od 1. 1. 2018 do 30. 6. 2018.

Příspěvek za období leden – červen 2018 se vyplácí od 1. 7. do 31. 8. 2018. Příspěvek je určen dětem do 18 let a studentům do 26 let (se statusem nezaopatřené dítě) s diagnózou celiakie. Přesné podmínky vyplacení příspěvku naleznete na webu Všeobecné zdravotní pojišťovny.

číst více ....
15
Čvn

Don Peppe Vám přináší jediné mražené bezlepkové knedlíky a gnocchi na českém trhu. Výhodou je snadná a rychlá příprava, což jistě mnohé potěší. Tyto výrobky jsou vhodné pro lidi s nesnášenlivostí lepku nebo s celiakií. Každá výrobní šarže je testována na přítomnost lepku v akreditované laboratoři.

číst více ....
14
Čvn
V časopise Výživa a potraviny č. 3/2018 byl uveřejněn článek Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám? Pracovnice VUPP se zaměřily na testy zmrzlin z hlediska obsahu lepku. Výsledky jsou velice dobré. Článek si můžete přečíst zde
číst více ....