Firma ZETIS nabízí od 1.4. 2006 novou službu svým zákazníkům ve formě telefonických a elektronických objednávek.
Tato služba přináší časovou a finanční úsporu.
Firma využije stávajícího adresáře svých klientů, včetně tel. spojení a sama se Vás pokusí kontaktovat.
Pokud budete mít o službu zájem, pošlete Vaši e-mailovou adresu a fi. ZETIS Vám obratem zašle aktuální navídku s ceníkem.(služba zatím platí pro zásilkovou službu)
Spojení: www. ls-zetis.cz, listy@ ls-zetis.cz
číst více ....Od 20.4.2006 rozšiřují prodejny Globus prodej bezlepkových výrobků na všechny hypermarkety Globus. V sortimentu je přes 30 druhů bezlepkových výrobků.
V nabídce jsou výrobky firmy Schär, Novalim, Celihope , Mantler, Jizerské pekárny a Glutano.
V období od l. 5. do 31. 5. 2006 probíhá slevová akce.
Podrobnější informace najdete na „www.globus.cz“:[http://www.globus.cz]
Připomínáme, že v těchto prodejnách můžete nakoupit i široký sortiment bezlepkových uzenin.
číst více ....+ Proběhla dne 11.4.2006 v 17 hodin opět na ZŠ Kunratická.
+ Na Vaše dotazy odpoví paní Šteflová(48 516 32 80 nebo 607 117 079.
+ Další pravidelná pražská schůzka proběhne ve čtvrtek 13.4.2006 na obvyklém místě
+ Přijde mezi nás španělská studentka Marta pobývající na stáži v Praze a povypráví o životě bezlepkáře ve Španělsku i o letních táborech pro mladé celiaky
+ Pan Veleba přinese aktualizovaný katalog bezlepkových výrobků a ochutnávku nového výrobku
+ Probereme spolupráci k Mezinárodnímu dni celiakie. Budou již k dispozici plakáty.
Nová podoba stránek nám umožňuje lépe a rychleji reagovat na vaše podněty. Uvítáme vaše příspěvky k jakémukoliv tématu na stránkách, obzvláště bychom potřebovali oživit tyto sekce:
+ **Vaše příběhy.** Především vaši cestu k diagnóze a začátky s dietou.
+ **Pekárny.** Kupovali jste si nedávno pekárnu? Napište prosím značku, cenu a jak jste spokojeni.
+ **Finanční otázky.** V diskusi je rozptýlena řada velice podnětných příspěvků k finančním otázkám. Kdyby někdo měl čas a chuť příspěvky nějakým způsobem uspořádat do jednoho článku, usnadnil by orientaci ostatním.
**Co je tu nového?**
+ Nová grafika a struktura stránek, přehlednější navigace
+ Několik nových sekcí
+ Modré formuláře Vaše stránky. Pokud narazíte na něco co je špatně nebo jestli tu něco chybí, dejte nám prosím touto cestou (nebo i jinak) vědět.
+ Nový redakční systém
+ Výpis novinek na úvodní stránce, dostupné i jako RSS kanál. „(Co je to RSS)“:[http://www.orisek.net/?article=co-je-to-rss]
Stránky jsou v testovacím provozu, jestli něco nefunguje, „napište nám“:[mailto:webmaster@coeliac.cz] prosím.
číst více ....+ „V diskuzi“:[/diskuze/tema545] můžete přispět svými zkušenostmi.
číst více ....+ Hledáte kontakt na někoho, kdo je v podobné situaci jako vy? Chcete poznat nové přátele? „Vyzkoušejte naší Seznamku.“:[/seznamka]
číst více ....+ se uskutečnilo v sobotu dne 19.2.2005 v Praze, v kinosále dětské nemocnice v Motole
**Program v sále:** + Valná hromada
+ krátké příspěvky
+ doc MUDr. Jiří Nevoral, vedoucí dětské gastroenterologie FN Motol – přednáška o celiakii spojená s diskusí a možností konzultovat zdravotní problémy
+ ing. Dana Gabrovská, Výzkumný ústav potravinářský – problematika testování lepku v potravinách
+ R.Klaveren (Holandsko): Eragrain čili teff a jeho budoucnost při bezlepkové dietě, (byly k dispozici i ochutnávky), zajímavá diskuse
**Program v předsálí:** + prezentace 13 prodejců a výrobců bezlepkových potravin:
číst více ..../—div .[msg-body]
+ se uskutečnilo v sobotu dne 26.11.2005 v Praze, v Motole
**Program v předsálí od 10.00** + prezentace prodejců, výrobců a dovozců bezlepkových potravin, seznámení s novinkami na trhu a možnost výhodného nákupu
**Program v sále od 11.00** + zahájení a informace ze zasedání evropské organizace celiaků AOECS v Anglii
+ odborná přednáška Prof. MUDr. Přemysla Friče, ÚVN Praha – „Celiakální sprue – současný stav a změny“, spojená s diskusí
+ odborná přednáška Prof. MUDr. Heleny Tlaskalové, DrSc., Mikrobiologický ústav AV ČR – na téma „Gluten a zánětlivé a autoimunitní choroby“, spojená s diskusí
+ ing. Dana Gabrovská, Výzkumný ústav potravinářský – problematika testování lepku v potravinách a diskuse k vyhlášce o způsobu označování potravin č. 113/2005
„Důležité informace v souvislosti se změnou od 25.11.2005!!!“:[http://www.mvcr.cz/sbirka/2005/sb037-05.pdf]
+ diskuse, zajímavosti
+ Předvedení rychlého a vysoce spolehlivého „domácího testu“ Biocard na celiakii z kapky krve odebrané z prstu
\—
číst více ....