Hypermarket GLOBUS pokračuje ve spolupráci se Společností pro bezlepkovou dietu v pořádání Bezlepkových odpolední i v druhém pololetí letošního roku. Součástí každé akce je opět odborná přednáška lékaře, novinky v bezlepkové dietě, představení a ochutnávka bezlepkových potravin a uzenin ze sortimentu HM Globusu a jejich výhodná nabídka.
číst více ....Dne 24 října 2019 proběhla v Národním zemědělském muzeu odborná konference Současné trendy ve speciální výživě. Koferenci pořádal Spolek pro zdravou výživu, z. s.
Podrobnosti (abstrakty z přednášek, prezentace).
číst více ....V letošním roce se konala konference AOECS v Miláně. Zprávu z průběhu jednání si můžete přečíst zde.
číst více ....V září letošního roku proběhla další konference Coeliac Youth of Europe. Setkání se uskutečnilo v Miláně.
číst více ....SIRUPY (glukosové, glukoso-fruktosové a další)
Sirupy jsou koncentrované roztoky cukrů a jejich derivátů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, maltooligosacharidy, sorbitol, maltitol). Nejčastěji se vyrábějí z kukuřice, pšenice nebo brambor, kdy se nejprve izoluje škrob, který se dále hydrolyzuje. Vzniklá glukosa se separuje (membránové systémy) a pak se enzymově přeměňuje na fruktosu. V potravinářství jsou nejvíce používané glukosové, glukoso-fruktosové a maltosové sirupy.
číst více ....Od 1. 7. 2019 došlo ke změně výše příspěvku na péči. Celé znění na portálu MPSV.
číst více ....Od 30.9.2019 McDonald’s ČR rozšířil nabídku svých bezlepkových burgerů. Nově si můžete dát bezlepkový sendvič Single Big Tasty Bacon a Double Big Tasty Bacon.
číst více ....