V září letošního roku proběhla další konference Coeliac Youth of Europe. Setkání se uskutečnilo v Miláně.
číst více ....SIRUPY (glukosové, glukoso-fruktosové a další)
Sirupy jsou koncentrované roztoky cukrů a jejich derivátů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, maltooligosacharidy, sorbitol, maltitol). Nejčastěji se vyrábějí z kukuřice, pšenice nebo brambor, kdy se nejprve izoluje škrob, který se dále hydrolyzuje. Vzniklá glukosa se separuje (membránové systémy) a pak se enzymově přeměňuje na fruktosu. V potravinářství jsou nejvíce používané glukosové, glukoso-fruktosové a maltosové sirupy.
číst více ....Od 1. 7. 2019 došlo ke změně výše příspěvku na péči. Celé znění na portálu MPSV.
číst více ....Od 30.9.2019 McDonald’s ČR rozšířil nabídku svých bezlepkových burgerů. Nově si můžete dát bezlepkový sendvič Single Big Tasty Bacon a Double Big Tasty Bacon.
číst více ....Pozvánka na soubor přednášek "Klinické a laboratorní projevy potravinové nesnášenlivosti", které se uskuteční v rámci projektu STRATEGIE AV21.
číst více ....V rámci doprovodného programu na konferenci FOR GASTRO & HOTEL 2019 Vás zveme na seminář Společnosti pro bezlepkovou dietu "Bezlepkově ve veřejném stravování – Víte, jak na bezlepkovou dietu ?" Připravili jsme speciální blok přednášek.
číst více ....2. díl kuchařky "Tradiční sladké pečení – bezlepkově" paní Vladěny Halatové si můžete zakoupit přímo na webu autorky. Kniha je k dostání i ve všech knihkupectvích.
číst více ....