Legislativní pravidla jsou dána, přesto je důležité vědět, jak si je vykládat. Vyhledáváme proto pro Vás informace, které Vám pomohou ke snadnějšímu pochopení jak se stravovat bezpečně bez lepku.
20
Zář
Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a Státní veterinární správou vypracovalo Národní doporučení pro uvádění informací o možném a nezáměrném výskytu látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost v potravinách.
číst více ....10
Srp
Že je nutné uvádět alergeny i při prodeji na dálku si můžete přečíst zde.
číst více ....10
Čvc
Shrnutí přednášky Ing.Dany Gabrovské, Ph.D., Potravinářská komora ČR. Přednáška byla přednesena na 12.Fóru celiaků 27. května 2017.
číst více ....