Připravujeme:
Vánoční bezlepkový trh 2024
- sobota 7. prosinec 2024;
- PVA EXPO Praha, hala 4;
- součást Stříbrných vánočních dnů
- prodejní veletrh bezlepkových potravin
- bezlepkové občerstvení
- podrobnosti ZDE
Pro výrobce a prodejce bezlepkových potravin:
- máte-li zájem zúčastnit se akce jako vystavovatel, přihlaste se na celiak@celiak.cz
- vystavovatelé smí nabízet pouze výrobky, které splňují parametry výrobků vhodných pro bezlepkovou dietu!
20. Fórum celiaků - Gluten Free Prague Expo 2025
- 17. květen 2025; PVA EXPO Praha, hala č.8
Fórum celiaků, semináře a webináře Společnosti pro bezlepkovou dietu jsou realizovány za finanční podpory Úřadu vlády ČR.
Novinky
Ve II. pololetí 2016 budou opět pokračovat bezlepková odpoledne, která pořádá HM GLOBUS.
Na programu je vždy odborná přednáška, novinky v bezlepkové dietě, představení a ochutnávka bezlepkových potravin a uzenin ze sortimentu Globusu. Zboží, které je v sortimentu Globusu si mohou také návštěvníci zakoupit za akční ceny.
Akce se koná od 17.30 hod. Účast je zdarma – stačí se pouze předem přihlásit v informačním centru hypermarketu Globus nebo na Zelené lince 800 241242. Důvodem je to, že součástí je také pohoštění, tak aby bylo připraveno pro všechny.
Termíny pro 2. pololetí 2016 jsou
PARDUBICE – 20. 9.
CHOMUTOV – 4. 10.
PRAHA – ĆAKOVICE – 11. 10.
HAVÍŘOV – 18. 10.
PLZEŇ – 25. 10.
OPAVA – 8. 11.
Na všechny akce jste srdečně zváni.
číst více ....Podzimní setkání celiaků se uskuteční v sobotu 15. 10. 2016 v Kongresovém centru BVV v Brně.
Pozvánku na jdete na http://www.klubceliakie.cz/docs/2016/setkani/podzim/podzim_pozvanka_2016.pdf
číst více ....Klub celiakie z ostravska pořádá v sobotu 8.10. 2016 2. celostátní setkání celiaků.
Pozvánku najdete na http://www.kco-msk.cz/news/a2-celostatni-sraz-celiaku-v-ostrave/
číst více ....GLUTEN FREE PRAGUE EXPO – 11. FÓRUM CELIAKŮ
se konalo při příležitosti Mezinárodního dne celiakie v sobotu dne 14. 5. 2016
v areálu PVA EXPO LETŇANY
Diskusní fórum na téma CELIAKIE – NEJEN ZDRAVOTNÍ PROBLÉM bylo zaměřeno na život s celiakií a bezlepkovou dietou.
Odbornou část programu zahájila přednáška MUDr. Ivy Hoffmanové, Ph.D. z 3. Lékařské fakulty UK a z Vinohradské nemocnice na téma Celiakie a její komplikace. Plný sál sledoval přednášku se zájmem.
Další část byla věnována Sociálním otázkám- Jitka Dlabalová, jednatelka SpBD informovala zejména o podpoře zdravotních pojišťoven, kterou poskytují celiakům na bezlepkovou dietu.
Po polední přestávce vystoupila Ing. Lucie Janotová, Ph.D. z Asociace společného stravování. Ve své přednášce se věnovala Bezpečnosti potravin v praxi tj. označování potravin, alergenům ve stravovacích provozech a realizaci dietního stravování ve školních stravovacích zařízeních. Na ní navázala Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. z Potravinářské komory ČR přednáškou na téma Nová pravidla pro bezlepkové výrobky a Hodnocení preventivních označení lepku, která byla věnována často diskutovaným otázkám týkajících se stop lepku. Přednášky se vhodně doplnily a posluchači jim věnovali velkou pozornost.
Informace z mezinárodní organizace AOECS přednesla Ing. Tereza Lášková. Informovala o dění v Asociaci evropských společnosti celiaků a v CYE, skupiny pro mladé celiaky pod záštitou AOECS.
Součástí programu bylo i promítání filmu „Projekt celiak“ o složité cestě k diagnóze celiakie (film byl promítán v rámci Ozvěn festivalu LSFF 2015). Promítání se opakovalo třikrát a vždy před zaplněným sálem.
Letošní ročník se konal poprvé na výstavišti v Letňanech a díky tomu jsme mohli představit 40 vystavovatelů z řad výrobců a dovozců bezlepkového sortimentu. Návštěvníci akce mohli ochutnávat, výhodně si nakoupit a hlavně se seznámit s celou škálou pro ně určených výrobků. Řada vystavovatelů představila novinky na trhu. Pozitivní je to, že i výrobci běžného sortimentu myslí na lidi s tímto dietním omezením a přistupují ke svým výrobkům tak, aby byly vhodné pro lidi, kteří nesnáší lepek.
Partnerem letošního ročníku byla firma Schar, která předvedla svůj doprovodný program – Kuchařskou show. Šéfkuchař z hotelu Chopok na Slovensku připravoval bezlepková jídla – rebarborový koláč, noky s rajčatovobazalkovou omáčkou, tvarohové nočky s mákem a cibulový koláč se slaninou. Součástí byla i ochutnávka pizzy a kuřecích prstů. Samozřejmostí byla bohatá ochutnávka celého sortimentu firmy Schar s možností zakoupení těchto výrobků. Pro děti byl připravený dětský koutek, kde je zabavili známé postavičky Milly.
Velký počet návštěvníků, kterých bylo na 1000, tak mělo možnost si vybrat z celé řady akcí a díky velkým prostorám měli všichni dost místa – jak hosté, tak i vystavovatelé. Velkou výhodou bylo i parkoviště, které jsme si pronajali a měli ho tak jen pro sebe.
Všem – jak návštěvníkům, přednášejícím, tak i vystavovatelům děkujeme za účast.
Na závěr akce proběhla valná hromada členů Společnosti pro bezlepkovou dietu.
Podzimní bezlepkový trh připravujeme na Toulcově dvoře na neděli 27. 11. 2016.
Příští Fórum celiaků se bude konat 13. 5. 2017 opět v areálu PVA EXPO Letňany.
Fotografie z akce:
https://www.facebook.com/pages/Spole%C4%8Dnost-pro-bezlepkovou-dietu/214223801948559?fref=ts
Představujeme Vám vystavovatele, kteří se zúčastní GLUTEN FREE PRAGUE EXPO. Jejich vizitku najdete na https://issuu.com/spbd/docs/11._forum_celiaku_14.5.2016_seznam__0cd281b3f8eb84
Partnerem 11. Fóra celiaků je firma SCHAR, která Vás zve na kuchařskou show.
Více informací najdete na přiloženém plakátu, kde se můžete také zaregistrovat.
Plakát je zde
číst více ....Klub celiakie Brno pořádá jarní setkání celiaků 21.5. 2016 v Kongresovém centru BVV.
Pozvánku najdete na http://www.klubceliakie.cz/docs/2016/setkani/jaro_pozvanka_2016.pdf
číst více ....