Legislativní pravidla jsou dána, přesto je důležité vědět, jak si je vykládat. Vyhledáváme proto pro Vás informace, které Vám pomohou ke snadnějšímu pochopení jak se stravovat bezpečně bez lepku.
Mějte na paměti, že bezlepková dieta je na celý život.
Proto je nutné mít přehled a znát pravidla, níže uvádíme výběr z nejdůležitějších článků v této sekci:
Pozor při vyhledávání informací u potravin a pokrmů; Alkoholické nápoje a bezlepková dieta; Sójové omáčky a bezlepková dieta; ŽITO a bezlepková dieta při celiakii; Sirupy a bezlepková dieta; Může být v šunce lepek?; Bezlepková dieta - Jak na ni?; Škroby a bezlepková dieta;
Látky hydrokoloidní povahy se používají především pro své schopnosti vázat vodu a bobtnat. Používají se jako součást pekařských zlepšujících prostředků
číst více ....PŘÍRODNÍ ŠKROBY (NATIVNÍ) Nativní nebo-li přírodní škroby jsou nedílnou součástí receptur bezlepkového pečiva, kde se významně podílejí na tvorbě textury.
číst více ....V rámci konzultací v oblasti bezlepkové diety a bezlepkových potravin se často setkáváme s dotazy týkajícími se např. klíčené pšenice,
číst více ....Další podcast o tom jak se testují potraviny na přítomnost lepku. Bezlepkářky: „Čísla alergenů, podrobné složení, stopy, miligramy. Schválně, kolikrát
číst více ....V rámci obilovin podčeledi lipnicovitých patří oves do jiného rodu (Avenae) než pšenice, žito a ječmen, patřící do rodu Triticeae.
číst více ....DOPLŇKY STRAVY Doplňky stravy se uvádí do oběhu pouze balené. Legislativa doplňků stravy není v rámci EU harmonizována. Doplňky stravy
číst více ....Bezlepkářky natočily podcast s ředitelem inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce Ing. Petrem Cuhrou. Podcast se týká značení bezlepkových potravin
číst více ....Všichni obecně vnímáme nekonečný a nežádoucí přísun informací (podložené, nepodložené) ve všech přístupných médiích, některé si sami cíleně vyhledáváme. Také
číst více ....